Menu

Træner og leder

Sportschefens Corner 

Nyhedsbrev Februar 2014

Sæsonen 2014 er så småt kommet i gang og før vi får set os om, så er græsset grønt og 1. turneringskamp står for døren.
Inden vi når så langt, så er der selvfølgelig en masse træning forude. Træning som for langt de fleste hold i klubben er den vigtigste del.

Klubben blev i 2013 kåret som “Årets Børneklub”, det betyder ikke, at klubben hviler på laurabærerne. Det handler om løbende udvikling. Klubben vil være Herlev kommunes foretrukne fodboldklub for både senior, børn og ungdom.
I forbindelse med det er klubben i gang med at udarbejde en Strategi for Børne- og Ungdomsarbejdet, som skal sikre bedre uddannelse af trænerne, flere frivillige, bedre rammer og fokus på udviklingsmiljøer for spillerne i B73.
Strategien forventes præsenteret til efteråret, når trænere og ledere i klubben er kommet med input.

Det kræver hårdt arbejde, at følge med udviklingen, men 2013 viste, at det er de rette folk der allerede er i B73.

DBU projekt:
Klubben har søgt om, at komme med i DBU projektet “Lej en B&U konsulent” og heldigvis er vi blevet en af de udvalgte klubber.

Konsulenten er den tidligere assistent træner fra førsteholdet Casper Hansen.
Casper har været ansat i DBU i 2 år, og han har tidligere trænererfaring fra både senior og ungdomshold.
Casper bor til daglig i København og er 34 år. (se yderligere oplysninger på hjemmesiden under Kontaktpersoner).

”Lej en B&U-konsulent” er et projekt, som har kørt over en årrække i DBU regi med stor succes, og derfor gennemfører DBU og DBU’s lokalunioner projektet igen.
Kort fortalt får klubben stillet 200 timers konsulentbistand til rådighed på årsbasis, og projektet løber over en toårig periode med start pr. 1. januar 2014.

B&U konsulentens opgaver over en to årige periode er blandt andet:
Hvordan rekrutterer og fastholder vi børn og unge i fodboldklubben? Hvordan får vi skabt en rød tråd i børne- og ungdomsarbejdet? Hvordan støtter vi bedst op omkring klubbens trænere?
Desuden er det et krav, at klubben i løbet af de to år i samarbejde med B&U-konsulenten igangsætter et forløb i DBU’s C-licensuddannelse med klubbens børne- og ungdomstrænere.

Arbejdsplanen for det første halve år er netop udarbejdet af klubben og B&U konsulenten og godkendt af DBU.
Her kan det nævnes, at der bl.a. bliver arbejdet på fastholdelse af ungdomsspillerne, tiltag til målmandsskole og oprettelse af inspirationslandskab, som skal indeholde udkast til træningsplaner, øvelser mv.

Der vil være præsentation af både B&U konsulenten og arbejdsplanen her i februar for både Børne- og Ungdomsafdelingen. Mødeindkaldelserne vil blive sendt ud indenfor 14 dage.

Seniorafdelingen:
I seniorafdelingen er der blevet ansat en ny træner for første senior. Tobias er kommet til fra FC Udfordringen. Udover B-licens og kompetent trænererfaring, så er han pt. også ansat som konsulent af Superligaholdet OB.
Desuden er den tidligere 2. holds træner Mikkel Såby ansat som assistent træner.
Begge er ansat for de næste 2 år.
Førsteholdet er kommet godt fra land med blandt andet en sikker sejr i anden træningskamp.
Se træningstider, program mv. her på hjemmesiden.

Hertil skal det nævnes, at det succesfulde og talentfulde trænerteam omkring 2 holdet, Allan Zeuthen og Christian Kolstrup, fortsat er ansat, og vi glæder os til en spændende forårssæson der forhåbentlig byder på oprykning til serie 2.

I forhold til samarbejdet med DBU, så er det endvidere en af opgaverne, at sikre at samarbejdet mellem ungdomsfodbold og seniorafdelingen bliver endnu tættere.

Diverse:
DBU konsulenten er i samarbejde med Mikkel (Børnekonsulent) i gang med at udarbejde dommerstrategi, som skal sikre, at både spillere og frivillige løbende er til rådighed for at hjælpe til med at dømme kampene..

Sportslige hilsner

Sportschef:
Flemming Tange
6156 2721
sportschef@b1973.dk